Månadsbrev januari 2022

Nytt för i år är månatliga nyhetsbrev på hemsidan. Jag vill visa er alla vad som händer hos RN Fysik.

Håll till godo.

Gruppass:

2021 anordnade jag gruppass utomhus under både vår och höst på grund av situationen med Corona då många inte ville träna inomhus. Nu tänkte jag göra samma sak till våren! Även om man nu får vara inomhus var det ett lyckat koncept då alla var nöja! Jag har därför sökt omkring efter intresse för vidare gruppass till våren med start förhoppningsvis i slutet av mars. Dag är ännu oklar men allt ska snart vara klappat och klart. Hör av er om ni är sugna att vara med! Det finns alltid plats för fler. Bra musik, mycket energi goa skratt utlovas!

Fysträning Solängens BK A-lag/juniorlag

Under försäsongen av 2021 så fick jag möjligheten att ta ansvaret för fysträningen i Solängens BKs juniorlag. Under denna säsong fick jag fortsatt detta förtroende. Då situationen är sådan att juniorlaget slogs ihop med A-laget och är jag väldigt glad att få ta steget upp och träna A-laget! Jag kör med dem en gång i veckan i väntan på att Eklandavallen ska bli klar med sitt byte av konstgräs. Sedan kommer detta dock ökas till två gånger per vecka försäsongen ut. Fokus under dessa träningar är löpning. Här är spelarna så pass gamla (18+) men inte speciellt stora. Detta gör att man i min mening har en bättre utväxling per insatt tidsenhet genom att träna upp så deras kondition ligger över motståndarens och inte nödvändigtvis styrkan. Det går betydligt mycket fortare att få bättre kondition än att öka den betydande mängd muskelmassa för att kunna rent fysiskt vinna över deras motståndare. Dessutom är det ett snabbt och spelskickligt lag som gillar att kontra och då är det en stor hjälp på vägen att orka göra detta alla 90 min. Framför allt i slutet av matcherna då motståndaren börjar tröttna.

Fysträning Solängens BK flickor 2007/2008:

Det som är nytt är dock att jag detta år även får äran och möjligheten att träna det väldigt duktiga Flickor 2007/2008 laget i Solängens BK. De vann Quality cup som sista merit förra året och är ett av de bästa lagen i Göteborg i sin åldersgrupp. Min uppgift är här även att programmera och hjälpa dem med deras fysträning. Jag kör med dem en gång i veckan och fokus ligger på fys med boll samt styrka med fokus på skadeförebyggning samt att stärka de delar där tjejer ofta saknar styrka. Jag har än så länge kört 2 pass med dem. Jag tycker att det är superkul och det verkar som att även tjejerna gillar det. Filosofin när man kör fys med ett sådant ungt lag (ur min synvinkel) är att man ska försöka inkorporera den i träningen, så det blir ett naturligt segment. Ofta ses fys som något tråkigt med min uppgift är att försöka göra den rolig genom att framför allt få med bollen så mycket som möjligt så man inte bara kubbar fram och tillbaka eftersom detta ofta ses som enformigt och väldigt tråkigt. Som alla vet orkar man ju också mer när det finns en boll framför fötterna 😉